Portfolio | Anouk Langeslag

AL

Speur

Social Design, Interaction Design, Concepting

De interactieve speurtocht. Speur is een sleutelhanger die een interactieve speurtocht mogelijk maakt. In de huidige tijd spelen kinderen een stuk minder buiten omdat de verleiding om te gamen groot is. Speur geeft de buitenwereld een diepere laag. Elk seizoen krijgen de kinderen een envelop toegestuurd met daarin een nieuw mysterie en sleutelhanger. Het is de bedoeling dat kinderen dit mysterie individueel of in teams gaan oplossen. Dit doen ze door de sleutelhanger tegen objecten in de omgeving te houden, de objecten komen dan tot leven via de sleutelhanger. Kinderen kunnen missies uitvoeren in opdracht van de objecten en op deze manier hints verzamelen, waarmee ze het mysterie kunnen oplossen.

Het probleem

Kinderen spelen niet meer genoeg buiten is een veelgehoorde kritiek. Kan een slim product, object, speelgoed, toestel, etc. kinderen juist niet aanzetten om buiten te gaan spelen?

Het doel

Bedenk, ontwerp en realiseer tot proof-of-concept, een “smart”, ruimtelijk product of object, dat verbonden is met the Internet of Things, dat kinderen aanzet om buiten te spelen.

Proof of concept Speur

speur poster
speur diploma
Video afspelen