Portfolio | Anouk Langeslag

AL

Animatie video

Animatie

De opdracht was om een playful interface te ontwerpen voor op een touchscreen. Hierbij mocht je zelf kiezen op welke locatie deze interface zal worden ingezet. Het gebruik van deze interface moest in een animatievideo worden uitgelegd.

Ik heb ervoor gekozen om een interface te ontwerpen die kinderen helpt bij vakken die ze lastig vinden op school. Op de interface kunnen kinderen zelf kiezen welk vak ze verder willen oefenen. Over dit onderdeel start dan een uitleg animatie, gevolgd door een opdracht.

De doelgroep van de interface zijn basisschool leerlingen. Kinderen leren spelenderwijs veel sneller. Door onderdelen op een speelse wijze uit te leggen, pakken de leerlingen de stof beter op en dit komt de schoolresultaten ten goede. Hieronder kun je de animatievideo over deze interface bekijken!

De opdracht

Je leert een playful interface ontwerpen waarin beeld, geluid en animatie centraal staan. Je ontwerp is gebaseerd op een touchscreen grofweg ter grootte van een desktop en bedoeld voor een single user. Je gaat aan de slag met de assets en je levert uiteindelijk een geanimeerde mockup op. In je animatie laat je zien hoe de interactie werkt, de interactie zelf hoeft niet echt te werken. Je wilt je gebruikers op een originele manier iets vertellen over de locatie en helpen bij een probleem, bijvoorbeeld de weg vinden, een wachttijd verzachten, een bestelling doen etc. Dit doe je onder andere door het toevoegen van een “guide”-character. Wat dat is, bepaal je zelf. Je kunt kiezen uit de volgende locaties, of een eigen locatie bedenken.

Het doel

Een playful interface bestaande uit:

● Interactieve elementen die de gekozen doelgroep ergens bij helpen, toegepast op een specifieke locatie.
● Een openingsscherm
● Een hoofdmenu
● Een guide-character
● Geanimeerde elementen
● Passend geluid bij acties en schermen

Proof of concept animatie video

Video afspelen